Als bedrijfspsychologe ondersteun ik bedrijven in de zorg voor hun medewerkers.
 
Gezonde medewerkers vormen de basis voor een succesvolle en stabiele organisatie. Daarom ondersteun ik bedrijven in de zorg voor hun medewerkers. Niet alleen als antwoord op problemen, maar juist ook om deze te voorkomen en aanwezig potentieel te benutten.
 
70% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten.  Ik richt mij zowel op preventie van psychische ziekte en verzuim als op interventie in geval van milde psychische klachten en (dreigend) verzuim.  
 
Spreekuur
Als bedrijfspsychologe kom ik een vaste ochtend per week, 2 weken of maand naar jouw bedrijf.
Daar verzorg ik een spreekuur voor medewerkers met een hulpvraag. Bijvoorbeeld bij (dreigend) verzuim of preventief ter ondersteuning van het functioneren.  Mensen kunnen spontaan binnenlopen of vooraf een afspraak plannen, rechtstreeks bij mij. Daar heeft het bedrijf dus geen omkijken naar. Indien gewenst vindt er afstemming plaats tussen verschillende betrokkenen, zoals medewerker, leidinggevende en arbodienst. Het spreekuur staat garant voor laagdrempelige en algemeen toegankelijke psychologische ondersteuning, zonder wachtlijst. 
 
Voorbeelden van hulpvragen:
- voortdurend opgejaagd gevoel, niet meer kunnen ontspannen
- concentratieproblemen
- slaapproblemen
- somberheid
- paniekgevoelens
- ondersteuning bij rouw
 
Door ruime ervaring en een netwerk in de gezondheidszorg kan adequaat een inschatting worden gemaakt van benodigde ondersteuning.  Daarbij werk ik volgens het stepped care principe; opschalen indien nodig. Mocht het aanbod niet toereikend zijn, kijk ik samen met de medewerker naar alternatieven. 
Ook voor leidinggevenden betekent het spreekuur een sparringpartner binnen handbereik. Laagdrempelig en algemeen toegankelijk, zodoende de slagkracht van het bedrijf te borgen en verbeteren.
 
Het tarief voor een dagdeel spreekuur (4 uur) op locatie bedraagt 400,- excl. BTW.
 
Psychologische interventies

Wel psychologische ondersteuning gewenst, maar geen spreekuur? Ook dat kan! Bijvoorbeeld bij (dreigend) verzuim of ter ondersteuning van het functioneren. Na goede afstemming tussen bedrijf, medewerker, eventueel een arbodienst en mijzelf, kunnen we aan de slag. Gesprekken kunnen plaatsvinden op de locatie van het bedrijf of extern op locatie in Eindhoven. 

 
Tarief wordt in onderlinge afstemming vastgesteld. 
 

Let op: ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en word niet vanuit de zorgverzekering vergoed. De kosten moeten door de werkgever rechtstreeks aan ANDERS Psychologie worden betaald. 

 
E-health
Door het gebruik van wetenschappelijk onderbouwde online programma's kunnen medewerkers ook op afstand begeleid worden. Preventief en bij milde klachten, eventueel in combinatie met laag frequent face-2-face contact.
 
Tarief voor een volledig online traject is 150,- excl. BTW met een maximale duur van 3 maanden. 
Tarief voor een online traject in combinatie met 3 face-to-face gesprekken is 400,- excl. BTW met een maximale duur van 6 maanden.
 
Re-integratie
Individuele begeleiding en praktische ondersteuning gericht op werkhervatting binnen de eigen organisatie (1e spoor) of elders (2e spoor). Ruime ervaring in het begeleiden van mensen met psychische klachten terug naar werk, zowel 1e als 2e spoor, zowel eenvoudig als meer complex. In deze dienstverlening komen mijn kennis en ervaring als bemiddelaar op de arbeidsmarkt en deskundigheid als (arbeids- en organisatie)psycholoog samen in een gebleken succesvolle aanpak. 
 
Tarief wordt in onderlinge afstemming vastgesteld.
 
Workshops/trainingen
Natuurlijk behoort ook groepsaanbod tot de mogelijkheden. Graag verzorg ik trainingen of workshops die bijdragen aan de vitaliteit en het functioneren van mensen in een organisatie. Zie trainingen en workshops op deze site of informeer naar een training of workshop op maat.
 
Nieuwsgierig?
Behoefte aan meer informatie of een persoonlijke kennismaking? Aarzel niet en bel of mail gerust. Met plezier kom ik persoonlijk kennis maken en de mogelijkheden voor samenwerking onderzoeken.